• Product uitgelicht: EASYfoam FireSeal

Akoestische materialen

EASY Noise Control levert diverse akoestische materialen voor particuliere toepassingen. De meest verkochte soorten zijn geluidsabsorberende materialen en geluidsisolerende materialen.

Geluidsisolatie of geluidsabsorptie?

Geluidsisolatie en geluidsabsorptie zijn twee verschillende begrippen. Geluidsisolatie voorkomt het binnendringen of het naar buiten afstralen van geluid. Geluidsabsorptie is gericht op het verbeteren van de akoestiek in een ruimte door geluidsreflecties tegen te gaan. Daarnaast zijn er trillingsisolerende producten, die het contactgeluid verminderen en ontdreuningsmaterialen, die geschikt zijn voor het ontdreunen van materiaal.

Geluidsabsorberend materiaal

Geluidsabsorptie wordt toegepast om reflecties van geluid (ook wel het 'klankkasteffect' genoemd) tegen te gaan. Geluidsreflecties zorgen in combinatie met harde oppervlakten voor een stijging van het geluidsniveau. Door de juiste geluidsabsorptie materialen toe te passen wordt dit voorkomen. Onze collectie geluidsabsorptie materialen bestaat onder andere uit EASYpol polyesterwol en Pyracoustic melamineschuim. Deze producten zijn verkrijgbaar in diverse diktes en afwerkingen. Daarnaast hebben wij met Ecosorb een uiterst duurzame akoestisch product dat beschikt over uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Dit product bestaat voor 85% uit gerecyclede kleding. 

Geluidsisolerend materiaal

Geluidsisolatie of akoestische isolatie is de mate waarin materiaal of een constructie geluid tegenhoudt. De isolatiewaarde van een construct is onder meer afhankelijk van massa, verliesfactoren en stijfheid. De geluidsisolerende producten van EASY Noise Control zijn voornamelijk bestemd voor het toevoegen van massa aan constructies.

Service en kwaliteit

Prijs en kwaliteit

Onze akoestische materialen en zijn uitsluitend professionele producten die worden gebruikt door bouwbedrijven en aannemers. Omdat wij in grote aantallen materialen bestellen leveren wij tegen scherpe prijz

Snelle levertijden

Vrijwel alle producten in de webshop zijn leverbaar binnen één of enkele werkdagen. Kleine pakketten worden verzonden per pakkettendienst, voor grotere leveringen nemen wij altijd contact met u op voor het vastleggen van een afleverdatum.

Aanbiedingen

Om een concurrend up-to-date aanbod aan akoestische materialen aan te kunnen bieden, wordt ons assortiment voortdurend aangepast. Regelmatig vindt u bij ons aanbiedingen van diverse akoestische producten. Dit zijn altijd 100% betrouwbare producten waarvoor alle verkoopvoorwaarden gewoon van toepassing zijn. Het gaat hierbij om producten met afwijkende maten of producten die uit het assortiment gaan.